Kávové kapsle Illy IperEspresso Decaffeinated bezkofeinová káva 18 kusů
Kód: 2262Související produkty
Detailní popis produktu
Kofein se extrahuje z čerstvě loupané, stále ještě zelené kávy a odstranění kofeinu se provádí ve vodní lázni při vysokém tlaku. Teprve až po odstranění kofeinu se kávová zrna vysouší a jsou pražena. V šálku této kávy nenajdete nikdy více kofeinu než 1%. I navzdory tomu, že je káva bez kofeinu, je Lavazza DEK bohatým krémovým espressem.
Odkud káva pochází
Brazílie. Tato země se řadí k největším pěstitelským zemím káv na světě a je nazývána králem kávového trhu. Pěstuje se zde až 400 milionů kávovníků a tedy i velké množství odrůd. Káva byla vypěstována ve státě Minas Gerais, který patří k nejdůležitějším oblastem pro pěstování kávy v Brazílii a je v nadmořské výšce okolo 1100 metrů nad mořem. Kávová zrna z Brazílie jsou na světovém trhu označována jako „Brazils“. Většina brazilských káv je charakteristická bohatou pěnou a neobyčejnými hořkosladkými a čokoládovými příchutěmi. Kolumbie. Ideální nadmořská výška a unikátní půdní podmínky jsou zde zárukou špičkové kávy. Sklizeň probíhá v průběhu celého roku v důsledku velmi rozdílných mikroklimatických podmínek. Nejlepší kolumbijská káva má svůj původ ve vyšších oblastech (až 2000 metrů nad mořem) v blízkosti rovníkové linie v bohaté sopečné půdě. Mezi hlavní oblasti pěstování kávy patří Medellin, Arménie a Manizales. V Kolumbii roste asi 12% světové produkce kávy, tudíž se tato země řadí na druhou pozici hned za Brazílii. Káva z Kolumbie je vysoce kvalitní a je zpracovávána mokrým způsobem. Současně náleží k jedné z nejkvalitnějších sólo druhů na našem trhu.
Arabika
Arabika je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabika je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u robusty a během pražení jsou citlivá na teplotu.
Odpovědět